top of page

Absurda händelser

Har du också varit med om
en galet dyr och onödig utgift?

iconfinder_4547434_food_ice cream_ice po

Grannsämja
Någon bröt sig in i källarförrådet och alla boenden började känna sig osäkra. Man ville att hyresvärden skulle göra något åt det så dem hyrde in Securitas för nattlig rondering men dem dök endast upp en gång per kväll för att göra en snabb runda runt området.

 

Istället hade hyresvärden kunnat be dem boenden som verkligen är måna om sitt område att rondera några gånger per kväll och använt dem extra pengarna till att investera i långsiktiga säkerhetsåtgärder.

 

Kostnad: 7 231 kronor

Det hade troligtvis bara krävt 50 poäng. Därför gillar inte hissleverantörer oss.

iconfinder_1010861_cactus_plant_flower_o

Torr gårdsbevattning

"Mitt i en torr period under sommaren så behövde föreningen vattna gräset flera gånger varje vecka, vilket dem tyckte lät smart att lägga på externa leverantörer. Men tyvärr kom servicen dit, satte på slangen och var klar snabbare än snabbt vilket gjorde att gräset fortfarande var gult och styrelsemedlemmar turades om att komplettera bevattningen.''

Vi tänker annorlunda, då en medlem med gröna fingrar hade kunnat ta hand om gräset istället för en dyr trädgårdsmästare. Sen hade ni kunnat köpa trevliga blommor för pengarna istället.

Kostnad: 9 000 kronor

Det hade troligtvis bara krävt 900 poäng. Därför gillar inte dyra trädgårdsmästare oss.

Hände i Stockholm.

iconfinder_1870632_dislike_unlike_down_f

15 av 200 dök upp

"Valberedningen hade jobbat många intensiva timmar med att få medlemmarna att ta sig till bostadsrättsföreningens årsstämma. Trots det, var ingen överraskad över att endast 15 personer av 200 dök upp. Samma 15 som förra året.''

Vi tänker annorlunda, då vi vet att det inte alltid handlar om att ägna ti
mmar åt att informera, utan snarare att ge medlemmar incitament till att bidra. På så sätt kan föreningen fatta demokratiska beslut och bygga en starkare gemenskap!

Kostnad: Många bortslösade timmar.

Det hade troligtvis bara krävt 1500 poäng. 

iconfinder_4723556_astronomy_cosmos_gala

Ett galet dyrt hål

"Att sätta upp en tavla är väl lätt som en plätt", tänkte en ung man som precis hade flyttat in i en bostadsrätt. Tills att han stod där med hammaren och märkte att väggen var gjort av betong... Äsch... det finns massor med appar som kan hjälpa mig med detta, tänkte mannen, som klickade hem en tjänst han hört talas om. Rätt som det var så debiterades det en utkörningsavgift, extra försäkring— utöver ett redan dyrt grundjobb.''

Vi tänker annorlunda, då den unga mannen hade kunnat få hjälp av någon av de 15 händiga grannarna i byggnaden. Sen hade han kunnat köpa en ännu en tavla för pengarna istället.

Kostnad: 400 kronor

Det hade troligtvis bara krävt 30 poäng. Därför gillar inte dyra externa tjänster oss.

379346_old_car_icon.png

12 tomma säten

’’Förra helgen skjutsade jag min dotter till sin fotbollsturnering som låg cirka 45 minuters bilväg från Stockholm där vi bor. När jag kom dit träffade jag 3 av mina grannar som även dem skjutsat sina barn. Jag hade ingen aning om att de hade barn som spelade fotboll i samma åldersgrupp som min dotter, varav en till och med i samma lag!’’


 

Kostnad:

Onödig miljöpåverkan och 1000 kr i onödig bensin. Därför gillar klimatet och plånboken oss!

4591896_animal_carnivore_cartoon_dog_house pet_icon.png
svg 4.png

Who let the dogs wait

''Förra veckan skulle jag på ett viktigt morgonmöte och behövde omedelbart hjälp med att passa min hundvalp. Jag blev tipsad att använda mig av en app som används just för hundpassning, gud va smidigt tänkte jag. Morgonen kom och jag gjorde mig snabbt i ordning för att kunna ta nästa pendeltåg. 10 minuter efter bestämd tid satt jag fortfarande och väntande vid köksbordet utan någon hundvakt i sikte. Jag öppnade appen och såg till min fasa att min hundvakt så sent som 10 minuter innan hen skulle vart här skrivit att den sitter fast i trafiken. Hopplöst, så landade notan ändå på över 500 kronor!

Kostnad: Ett viktigt möte och 500 kr. 

Det hade troligtvis bara krävt 30 poäng. Därför gillar husdjur och husdjursägare oss!

Läs gärna mer på vår blogg.

Group 1508.png
bottom of page